Podvečerní rychlovka

22.08.2010, revír Odra 2A, 471066/6

Tak dnes v horkém teplém počasí jsem se rozhodl, že zkusím štěstí na revíru kde se mi nikdy nedařilo a jediné co jsem tam chytil bylo píchnutí od komárů.

Vyrazil jsem až v pozdním odpoledni a na revíru jsem byl kolem 18hod. Po prohlídce vody, kdy jsem viděl téměř mrtvou vodu bez života a bez pohybu, jsem se rozhodl že to zkusím. Na vodě nebyl žádný jiný rybářský kolega, jen na sousedním revíru sedělo pár rybářů a dívali se na mně s jistou dávkou údivu, že jsem zvolil jiný revír než oni, asi se domnívali, že je ta voda opravdu mrtvá.

Vybral jsem si místečko, kde kousek ode mně byl ve vodě spadlý malý strom, a řekl jsem si proč by to tady třeba nemohlo jít.

Připravil jsem si svého kamráda feedera s jednoduchou montáží kdy na kmenovém vlasci bylo jak krmítko tak háček, žádné speciality jednoduše 30g krmítko, zarážka a asi 20cm vzdálený háček, žádná věda :-)

Zlehka jsem zakrmil cca jen 3 koule krmení (krmítková směs, kukuřice, ovesné vločky celé i mleté), na háček jsem dal kousek rohlíku a nahodil. První lehký záběr přišel po 10 minutách ale vypadalo to na menší ryby pojídající krmení. Po půl hodince jsem si řekl, že rohlík asi už nebude na svém místě, tak jsem zvolil variantu s foukanou kukuřicí (puffu) a přehodil. Komáři jako vždy nezklamali a bylo jich dostatek a dali zabrat.

Po asi dalších 20-30 minutách přišel očekávaný razantní záběr a špička se ohla skoro až do vody. Kapřík který se nechal nalákat na žlutou pochoutku okamžitě mizel pod strom a pak to zkoušel ještě chvíli pod břeh, ale neuspěl a já jsem si mohl po dlouhé době zase osahat šupinky, které má každý rybář tak rád.

Kapřík nebyl žádný obr, měřil 44cm, ale udělal radost a zpříjemnil asi ty 2 hodinky co jsem byl u vody, výcházka nebyla marná a když začala noc střídat den kolem 20:30, tak jsem to zabalil a vyrazil domů.

Nebyl to sice nějaký plodný den na počet záběrů či dokonce na počet ryb, ale ta zdánlivě na první pohled mrtvá voda ukázala, že nesmíme dát na první dojem. Určitě se zde rád vrátím.

Přidávám jednu fotku uloveného kapra.

Mějte se skvěle a hodně úspěchů, PETRŮV ZDAR a zase příště.